جنگل فندق‌لو

جنگل فندق‌لو

جنگل فندق‌لو در استان اردبیل و در ۱۶ کیلومتری شهرستان اردبیل واقع شده‌است.

این جنگل دارای درختان مختلف میوه مانند فندق، سیب وحشی، گوجه سبز، ازگیل، به، تمشک و توت فرنگی است. در داخل جنگل هم یک استخر آب‌گرم به نام مشه سویی وجود دارد که آب ان خاصیت درمانی دارد و افراد زیادی به این دلیل و بسیاری هم برای گشت و گذار به آنجا می‌آیند و با خانواده چند روزی را داخل جنگل و در کنار استخر آب‌گرم و آبشاری که در منصقه قراردارد، اقامت می‌کنند.

جنگل فندق‌لو به دلیل نزدیکی به شهر نمین (نمین در زبان تالشی یعنی مکان نم‌ناک) و برخورداری از رطوبت منطقه و دسترسی آسان از جاده بین شهری اردبیل – آستارا، همواره به‌عنوان یک گردش‌گاه مورد توجه بوده است. این جنگل یکی از مناطق مهم گردش‌گری جنگلی است که به فاصله ۱۰ کیلومتر از شهر نمین و ۳۰ کیلومتر از شهر اردبیل قرار گرفته است. با توجه به اینکه درخت فندق بیش از سایر گونه‌ها در این جنگل روییده است، این منطقه فندق‌لو نامیده می‌شود. این جنگل در سطحی به طول تقریبی ۲۵ کیلومترمربع پراکنده‌است که از شرق خانقاه علیا واقع در مسیر جاده بین شهری نمین – آستارا شروع و با جهت شمال غربی – جنوب شرقی در شرق روستای حور خاتمه می‌یابد.

شیب مراتع آن نسبتاً کم و به دلیل پوشش فشرده آن بخصوص چمن، آثار فرسایش به جز بخش‌های تخریب یافته، کمتر به چشم می‌خورد و به همین دلیل است که این نواحی جهت ایجاد پیست اسکی روی چمن مورد توجه قرار گرفته‌است. در بین انواع شناسایی شده، گونه‌های نادری نظیر فندق، ممرز، راش، بلوط (بلندمازو)، بیدمشک یافت می‌شوند که به ارزش گیاهی منطقه می‌افزایند. در منطقه فندق‌لو خرس قهوه‌ای و سمور و پرندگانی مانند قرقاول، کبک و عقاب طلایی زندگی می‌گنند.

کمى دورتر از نمین و پس از دشت هاى سرسبز و وسیعى که یا پوشیده از گلهاى زیباست و یا زیر کشت رفته، جنگل «فندقلو» قرار گرفته است. این منطقه دو بهار دارد، یکى از ابتداى فروردین تا پایان خرداد و دیگرى از مهر تا آبان. «فندق لو» در مجموع ۴ هزار هکتار وسعت دارد که هزار هکتار آن جنگل فندق و ۳ هزار هکتار سبزى و گل است. این جنگل استعداد پرورش صد نوع گل از جمله بوماداران و بابونه را دارند. به گفته فرماندار «نمین» این جنگل مکمل گردشگرى سرعین در نظر گرفته شده است.

جنگل فندقلو در ۳۰ کیلومتری شهر اردبیل و در ۱۰ کیلومتری جنوب شهر نمین قرار گرفته است .این منطقه بخاطر داشتن جاذبه های منحصر بفرد جنگلی – مرتعی و گردنه زیبای حیران با جذابیتهای طبیعی متنوع ، قابلیتی بسیار ممتاز برای توسعه در صنعت اکوتوریسم را دارد.عرصه جنگلی فندقلو بخشی از جنگلهای شرق استان اردبیل به شمار می رود

موقعیت جغرافیایی:

منطقه فندقلو بین طول جغرافیایی ۲۵/۳۸ و عرض جغرافیایی ۴۰/۴۸ قرار گرفته و حداقل ارتفاع آن از سطح دریاهای آزاد ۱۵۰۰ متر و حداکثر ۱۸۵۰ متر می باشد که از شمال به راه قدیم اردبیل – آستارا و آبادیهای آرپاتپه، خانقاه علیا و سفلی از جنوب به کوه معروف خان بلاغی و آبادیهای نیارق و از غرب به ننه کران، مهدی پستی، آبی بیگلو، کریم کندی، دگرماندرق و از شرق به حیران محدود است. مساحت کل این جنگل در حدود ۹/۴۴۲۲ هکتار می باشد.

آب و هوا:

هوای این ناحیه به علت قرار گرفتن در ارتفاعات ، دارای تابستانی بسیار خنک و مطبوع و زمستانی سرد و مرطوب است که جزو مناطق سردسیر استان محسوب می گردد، این منطقه در ارتفاعات گیلان (آستارا) و شرق اردبیل واقع شده و از رژیم بارندگی و رطوبت دریای مازندران بهره می گیرد. ریزش بارانهای فصلی و وجود مه های دائمی رطوبت منطقه را به حد کافی تامین می نماید، میانگین بارندگی در سال ۴/۲۹۰ میلی متر و دمای حداکثر مطلق ۳۷ درجه در شهریور و دمای حداقل مطلق آن ۳۷- درجه سانتیگراد در بهمن ماه است.

حیات وحش:

گونه های جانوری مختلفی از قبیل: گرگ، روباه، خوک وحشی، خرگوش، خرس قهوه ای و پرندگانی چون عقاب طلایی، بلدرچین، هدهد، قرقاول، کبک، چکاوک، کلاغ ابلق و سیاه و … در آن زندگی می کنند.

پوشش گیاهی:

انواع تیپ های جنگل فندقلو عبارتند از :

۱- راش ممرز

۲- بلوط ممرز

۳- فندق ممرز

۴- فندق خالص

ساختار جنگل از لحاظ آمیختگی شامل: فندق، بلوط، راش، ممرز، ازگیل، ال اسبی، آلوچه، زالزالک و غیره می باشد و گونه های علفی منطقه چون نسترن، تمشک، خاس، پامچال، بابونه، سرخس، گیلدیگ، بنفشه وحشی، گل گاو زبان و … در زمینهای آن به وفور یافت می شود.

برنامه های آتی جهت تکمیل و اتمام پروژه:

۱- ساخت پیست دوچرخه سواری کوهستان

۲- تکمیل محوطه سازی، اجرای پارکینگ خودروها، کف سازی معابر

۳- تکمیل روشنائی (نصب چراغهای روشنائی در معابر و محوطه)

۴- ساخت درب مناسب جهت سایت فندقلو با توجه به اجرای پیست اسکی روی چمن در منطقه(متولی تربیت بدنی)

۵- نصب و اجاره چادرهای گروهی برای مسافرین

۶- احداث نماز خانه

۷- احداث ساختمان نگهبانی

۸- تجهیز و راه اندازی سالن های چند منظوره جهت سرویس دهی به مسافرین و گردشگران

۹- ساخت مراکز تجاری و بهداشتی و درمانی و ارایه صنایع دستی منطقه

۱۰- تکمیل و نصب وسایل بازی جدید(مکانیکی و برقی)

۱۱- افزایش آلاچیقهای چوبی در سایت فندقلو.

امکانات رفاهی، بهداشتی، امنیتی و اقامتی جنگل فندقلو:

شهرداری نمین از سال ۷۹ به عنوان مجری طرح گردشگری به مساحت ۲۴ هکتار با اخذ اعتبارات مورد نیاز نسبت به اجرای پروژه اقدام نموده و در عرض ۴ سال بخش وسیعی از عملیات عمرانی در منطقه صورت پذیرفته و با وجود اینکه پروژه هنوز به مرحله بهره برداری کامل نرسیده، مورد توجه خاص مردم و به خصوص گردشگران خارجی قرار گرفته است که اهم اقدامات انجام یافته پروژه فندقلو به شرح زیر می باشد:

۱- اجرای منبع بتنی ۲۰۰ متر مکعبی جهت تامین آب مشروب

۲- احداث ایستگاه پمپاژ در پائین دست پروژه جهت پمپاژ آب به منبع

۳- اجرای خط انتقال برق

۴- اجرای سرویس های بهداشتی آقایان و بانوان و اجرای سپتینگ

۵- اجرای سکوهای بتونی جهت احداث آلاچیق و نصب چادر ۶- اجرای ۱۱ واحد آلاچیق چوبی جهت اسکان مسافرین

۷- احداث ۲ واحد سالن چند منظوره به مساحت ۲۵۰ متر مربع

۸- اجرای لوله کشی در محوطه و نصب شیرهای آب جهت استفاده مسافرین

۹- اجرای محوطه سازی

۱۰- خرید و نصب وسایل پارکی، کباب پز، صندلی، سطل زباله و …

۱۱- خرید و نصب وسایل بازی کودکان

۱۲- اجرای دو دکل ۲۲ متری هر کدام با ۱۶ عدد نورافکن از نوع بخار سدیم جهت روشنایی

۱۳- حصار کشی محوطه با نرده های چوبی

۱۴- هماهنگی با ادارات آموزش و پرورش عالی جهت اسکان اردوهای دانش آموزی و دانشجویی

۱۵- هماهنگی با نیروی انتظامی و کلانتری شهر نمین برای تامین امنیت و ترافیک منطقه و چندین اقدام دیگر که اعتبار هزینه شده توسط شهرداری نمین در پروژه فندقلو از سال ۷۹ حدود ۵/۲ میلیارد ریال می باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.